Elkedagrekenen.nl en leerlingenstop

Oefen met de basis van het rekenen op:
www.elkedagrekenen.nl Helaas is er een leerlingenstop voor begeleiding na schooltijd.

Over Meester Lex

Meester Lex

Meester Lex is een instituut voor bijles, remedial teaching en huiswerkbegeleiding in Haarlem en omgeving. Door de kleinschaligheid is er persoonlijk contact en betrokkenheid met de kinderen en kan er begeleiding op maat worden verzorgd. De kinderen hebben een eigen professionele leerkracht die HBO/WO is opgeleid en minimaal 2 jaar ervaring heeft binnen het onderwijs. De begeleider is flexibel ingesteld zodat, indien nodig, de begeleiding op de dag van de afspraak verzet kan worden. Meester Lex onderscheidt zich van andere bijlesinstanties doordat de bijlessen worden verzorgt door afgestudeerde leerkrachten en pedagogen.

 

Waar vindt de begeleiding plaats?

De begeleiding vindt plaats bij het kind thuis. Dit zorgt voor een veilige en huiselijke leeromgeving. Wanneer uw kind zich op zijn gemak voelt, komt het gemakkelijker tot leren. Bijkomende voordelen zijn dat u uw kind nergens heen hoeft te brengen, u thuis kan blijven bij uw andere kind(eren) of tussendoor boodschappen kunt doen. Naast het geven van begeleiding aan huis, kan de begeleiding kan ook op locatie worden gegeven.

 

Visie van Meester Lex

Meester Lex heeft de visie dat bijles, remedial teaching en huiswerkbegeleiding gegeven moet worden door leerkrachten. Zij zijn immers opgeleid om leerlingen op het juiste niveau en met geschikt materiaal les te geven. Daarnaast moet bijles leuk moet zijn voor kinderen. Veel kinderen vinden bijles niet leuk, omdat het vaak alleen bestaat uit het droog oefenen van stof. Meester Lex wil deze trend doorbreken en daarom wordt elke bijles afgesloten met een ‘experiment/proefje’. Hierdoor wordt de inzet van het kind beloond, en wordt de geoefende stof gekoppeld aan een positieve ervaring en beter onthouden. Alle experimenten en proefjes zijn veilig en hebben onder andere te maken met natuurkundige verschijnselen zoals: magnetisme, elektriciteit en evenwicht. De kinderen leren hierbij ook leuke weetjes over wetenschap.

Het BijlesLab

Meester Lex werd voorheen onder de naam “Het BijlesLab” gevoerd. De naam is gewijzigd, omdat de naam Meester Lex persoonlijker en onderscheidender is. Deze naam past meer bij werkzaamheden van Meester Lex. Het BijlesLab werd in 2012 opgericht door Lex en de werkzaamheden zijn hetzelfde gebleven.

 

VOG/KvK/BBIE

Meester Lex is ingeschreven in het Handelsregister met KvK-nummer 59213604.
Meester Lex is als merk geregistreerd bij het BBIE onder nummer 957845.
Alle medewerkers zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag, gericht op het screeningsprofiel Onderwijs.
De algemene voorwaarden kunt u hier vinden.
Website ontworpen en ontwikkeld door: ARN grafisch & multimedia design.  ARN grafisch & multimedia design.