Elkedagrekenen.nl en leerlingenstop

Oefen met de basis van het rekenen op:
www.elkedagrekenen.nl Helaas is er een leerlingenstop voor begeleiding na schooltijd.

Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding

 • Onder begeleiding leren leren

 • Huiswerk leren plannen

 • Gericht op zelfstandigheid

 • Huiswerkbegeleiding aan huis in Haarlem en omgeving

 

Waarom huiswerkbegeleiding?

Kinderen moeten leren omgaan met het plannen en maken van huiswerk. Niet alle kinderen zijn hier even goed in en dat is logisch. Kinderen worden op de basisschool vaak onvoldoende voorbereid op de overgang naar middelbare school. Op de basisschool krijgen de kinderen wekelijks huiswerk en op de middelbare school dagelijks. Meester Lex heeft ervaren dat de meeste kinderen moeite hebben met het inplannen en het zelfstandig uitvoeren van het huiswerk. Kinderen moeten leren leren. Meester Lex focust vooral op het aanleren van zelfstandigheid in het maken en plannen van huiswerk. De begeleider komt bij de meeste kinderen 1 uur per week langs, waarbij er twee soorten begeleiding kunnen worden geboden.

Soorten begeleiding

 • Huiswerk plannen & leren leren

  Bij deze begeleiding komt de begeleider in het begin van de week langs om een planning voor een periode van een week wordt gemaakt. Daarnaast wordt er o.a. aandacht besteed aan hoe je nieuwe stof kan aanleren en hoe kinderen hun concentratie kunnen vasthouden. Deze begeleiding is gericht op het ontwikkelen van zelfstandigheid bij het maken en leren van huiswerk.

 • Huiswerkondersteuning/bijles

  Deze begeleiding bestaat uit ondersteuning bij het maken en leren van het huiswerk bij vakken waar uw kind moeite mee heeft. Bij deze vorm van begeleiding wordt er gewerkt uit de lesmethoden van school. U kunt denken aan een wekelijkse ondersteuning bij het maken en het leren van het huiswerk voor bijv. het vak wiskunde. De lesstof wordt herhaald en er wordt, indien nodig, vooruit gewerkt in het boek.

 • Mix van bovenstaande soorten begeleiding

  Bij deze begeleiding worden bovenstaande begeleidingsvormen gemixt aangeboden.

 

Online bijles

Meester Lex geeft vanaf heden online bijles aan leerlingen van de basisschool en middelbare school. Het enige wat je nodig hebt, is een Skype-account! Door de online bijles speelt afstand geen rol meer en kan iedereen bijles krijgen van Meester Lex. De oefenstof van de bijles wordt vooraf naar de leerling toegestuurd of er wordt live gewerkt met oefenstof.
Voor meer informatie kunt u het contactformulier invullen of Meester.Lex toevoegen op Skype.

 

Wilt u meer weten over huiswerkbegeleiding of een afspraak maken? Klik hieronder op de contactknop.

Contact
Website ontworpen en ontwikkeld door: ARN grafisch & multimedia design.  ARN grafisch & multimedia design.